Grupna terapija za anksiozne

Grupna terapija za anksiozne

U toku je formiranje nove grupe polaznika koja će intenzivno raditi na svojoj anksioznosti i napadima panike! Dobrodošli su svi koji imaju neki od problema iz anksioznog spektra (anksioznost, napade panike, različite forme fobija, opsesivno-kompulsivni poremećaj, preterana briga, itd.).

Grupa je iskustveno-edukativnog karaktera, a polaznici će imati priliku da saznaju kako nastaju simptomi iz anksioznog spektra, kao i šta su njihovi uzroci u svakom konkretnom slučaju. Takođe, biće snabdeveni velikim repertoarom tehnika koje će im omogućiti da veoma brzo suzbiju simptome, a dalji rad usmeriće se ka tome kako da se simptomi više nikada ne vrate.

Organizacija rada:

Grupa će početi sa radom u subotu 19. januara, a nadalje će se održavati  svake subote od 12 do 14h (4 puta mesečno). Predviđeno je da ciklus traje 20 susreta (a u zavisnosti od grupne dinamike i potreba članova ciklus se može skratiti ili produžiti). Grupa može brojati minimalno 6, a maksimalno 12 članova, i neophodno je da učesnici budu redovni kako se ne bi remetilo funkcionisanje grupe. Susret se neće održati u slučaju da je većinski deo tog dana otkazao svoj dolazak, odnosno ako grupa broji manje od 6 članova. Zato je veoma važno da svaki član shvati udeo sopstvene odgovornosti u grupnom procesu. Prilikom prijavljivanja imajte u vidu očekivano trajanje ciklusa!

Metodologija rada:

Grupni susreti održavaće se kao kolektivni rad u grupi (gde svi polaznici zajedno učestvuju u obrađivanju određene teme ili se edukuju o nekoj tehnici) ili kao individualni rad u grupi (gde nas jedan od polaznika, svojom voljom, upoznaje sa njegovom istorijom slučaja, a ostali učesnici daju svoje refleksije i podržavaju). O prednostima grupnog rada u tretmanu anksioznosti vidite OVDE.

Grupni rad temelji se na osnovnim konceptima konstruktivističke psihoterapije, a više o ovom pravcu saznajte na sledećem linku.

Tehnike koje će učesnici imati priliku da savladaju su: One Move, sistematska desenzitizacija, vežbe disanja, tehnike mišićne relaksacije, zajednica jastava, ja usred drugih, uzemljenje, verbalizovanje preverbalnih konstrukata pomoću elemenata, dijalog sa strahom, itd.

Mesto održavanja:

Susreti će se održavati u prostoru psihološkog savetovališta Psiholjub koje se nalazi na adresi Pavla Pavlovića 2b, I sprat (Beograd, Zvezdara, Severni bulevar, kod ulaza u Novo groblje, linije prevoza 65, 66, 74).

Cena:

Jedan grupni susret u trajanju od dva sata iznosi 1500 RSD.

Uplaćuje se na licu mesta, pojedinačno za svaki susret.

Prijavljivanje:

Zainteresovani se mogu prijaviti voditelju grupe Leonori Pavlici na email lea_mih@yahoo.com ili telefon 069/305-7770

Potrebno je da email poruku naslovite sa “Prijava za grupnu terapiju za anksiozne” i da u poruci ostavite sledeće podatke: ime i prezime, broj telefona i razlog prijave na grupu. Bićete kontaktirani telefonskim putem radi potvrde o otpočinjanju grupe par dana ranije!

*Ako ste se u međuvremenu predomislili javite unapred, jer neko možda čeka na vaše mesto! Molim vas da svoju prijavu shvatite ozbiljno, jer otkazivanje rezervacije može dovesti u pitanje početak rada grupe.

Rok za prijavljivanje je 18.01.2019. Oni koji se nisu prijavili na vreme mogu osigurati svoje prisustvo u grupi najkasnije u roku od dve nedelje od dana otpočinjanja grupnih susreta i to uz odobrenje ostalih polaznika. Ukoliko je ovaj rok prekoračen nova grupa biće formirana u martu pa se možete pridružiti tada.

O voditelju grupe:

Grupu će voditi Leonora Pavlica, master kliničke psihologije i sertifikovani konstruktivistički psihoterapeut. Poseduje nacionalnu i evropsku licencu za psihoterapeuta i psihološkog savetnika. Leonora radi u svom savetovalištu Psiholjub, gde se preko deset godina uspešno bavi individualnom, grupnom i partnerskom terapijom tretirajući najrazličitije probleme.

Takođe, autor je i voditelj psiholoških radionica na temu emocionalne inteligencije, unapređenja partnerskih odnosa, suzbijanja anksioznosti i dr. Učesnik je i stručni konsultant brojnih onlajn grupa podrške za anksiozne gde nesebično deli svoje znanje sa ostalim članovima. Njen rad možete pratiti i na njenom You Tube kanalu koji sadrži korisne video materijale sa praktičnim smernicama za tretman anksioznosti i napada panike.

Aktivna je i u pisanju mnogobrojnih stručnih tekstova za dnevne listove Politika, Večernje novosti, Danas, itd. Čest je gost mnogih TV emisija (150 minuta, Alisa u 5, Ali sa Osmehom, Osmatranje, Vredi znati, itd.).

Autor je zbirke psiholoških pripovedaka „Ko je ovde lud?!“ (2016) koja je naišla na velike pohvale stručne i laičke publike. Urednik je psihološkog portala Psiholjub.com na kome možete potražiti njene stručne tekstove.

Živi i radi u Beogradu.

 

– Požurite i osigurajte svoje mesto, dobro došli! –

2 Comments
  1. Moje iskustvo rada u grupi sa Leonorom je veoma pozitivno, prosla sam prvi ciklus i planiram da nastavim. Savetujem one koji se odluce na rad u grupi da istraju do kraja, iako nekad nije bilo prijatno govoriti o sebi pred grupom nepoznatih ljudi, ali je vrlo blagotvorno. Sve pohvale za Leonoru i njen rad!

  2. Hvala Emilija na divnom komentaru 🙂

Ostavi komentar